Nieuwsgierig naar het aanbod? Bel voor een afspraak

Duurzaam investeren in vitaliteit levert de meeste winst op. Dit bereik je door een vitale cultuur te creëren, een cultuur waarin vitaliteit een vast onderdeel zijn van het bedrijfsproces.
Daarmee voorkom je dat vitaliteit een ééndagsvlieg is en dat de aandacht voor vitaliteit weer wegzakt.

Belangrijke redenen voor bedrijven om te investeren in vitaliteit zijn:

verzuim reductie
duurzame inzetbaarheid
talentbehoud
goed werkgeverschap
hogere productiviteit
goed imago

Door te investeren in vitaliteit help je niet alleen je collega's zich verder te ontwikkelen, maar laat je ook zien een betrokken werkgever te zijn. Hiermee vergroot je ook je aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt richting goed gekwalificeerde sollicitanten én het maakt je onderscheidend in de markt ten opzichte van je concurrenten.

Een vitale cultuur creëer je samen, met het hele team!

Ontdek hoe we stapsgewijs te werk gaan om ook in jouw organisatie een vitale cultuur te creëren:

Fase 1: onderzoek

In deze eerste fase onderzoeken we de ambities van de organisatie ten aanzien van vitaliteit. Daarnaast inventariseren we de behoefte van de collega's, zodat het vitaliteitsbeleid hierbij goed aansluit. Tools die wij hiervoor kunnen inzetten zijn: online behoeftepeiling, inspiratiesessies en healtchchecks (PMO = Preventief Medisch Onderzoek).

Fase 2: beleid

Met de uitkomsten van het onderzoek maken we samen een actieplan op. Hierin worden on andere de vervolgacties beschreven die kunnen voorzien in de ambitie en behoeftes. Denk aan activiteiten, workshops, trainingen, persoonlijke trajecten, werkplekonderzoek, themaweken. Belangrijke pijlers zijn teambuilding en verbinding. Samen werken aan vitaliteit!

Fase 3: actie!

Tijd voor actie! Er wordt een intern vitaliteitsteam samengesteld, zij gaan hun collega's informeren, inspireren en enthousiasmeren om deel te nemen aan het vitaliteitsprogramma. Tijdens de kick-off worden de ambitie en behoeftes gedeeld met de collega's en het actieplan gepresenteerd. Hét startsein voor een leuk en aantrekkelijk vitaliteitsprogramma.

Fase 4: borging

Goed vitaliteitsbeleid wordt ondersteund door goede borging en opvolging. Door de ambities en behoeftes rond vitaliteit vast te leggen in het beleid, alsmede de acties die nodig zijn om die ambitie waar te maken, zorg je ervoor dat er aandacht is en blijft voor het onderwerp vitaliteit binnen jouw organisatie. Periodieke monitoring en evaluatie volgen eventuele veranderingen in ambitie en behoefte.

"Aandacht voor vitaliteit levert eigenlijk alleen maar voordelen op. Wij hopen dat gezegd hebbende, ook andere organisaties te inspireren om met vitaliteit aan de slag te gaan. Wij gaan voor vitaal! Wie volgt?"
lid vitaliteitsteam

Het belang van vitaliteit voor de positie op de arbeidsmarkt

Goed gekwalificeerd personeel aantrekken én behouden zorgt voor continuïteit van de bedrijfsvoering. Maar hoe onderscheid je je op de arbeidsmarkt van je concurrenten?
Één van de manieren om dat te doen is door goed vitaliteitsbeleid te hebben. Hiermee geef je als organisatie aan niet alleen professionele groei en ontwikkeling belangrijk te vinden, maar ook persoonlijke groei en ontwikkeling.
Door aandacht te hebben voor factoren die de gezondheid en het welzijn van de medewerker verbeteren voelen zij zich gezien en presteren beter.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen doen?